Ni har efterfrågat vegetariska recept och här kommer ett otroligt gott! Vegetarisk grasak! Det är en matig vegetarisk ärtgryta med mycket smaker!
För 4 personer:
- 3 normalstora potatisar tärnade
- 2 tärnade morötter
- 1 hackad lök (fin/grovhackad, gör efter egen smak)
- 1 tärnad röd paprika
- 4 dl ärtor
- 0,5 dl tomatpuré
- 2 msk ketchup
- 0,75 dl ajvar
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vegeta
- salt vid behov
- 1 msk olja till stekning
- ca 1-1,25 l kokande vatten
Gör så här:
- Fräs lök och paprika i en kastrull med olja tills det fått lite färg.
- Tillsätt tomatpurén och stek tillsammans med grönsakerna för att få fram lite sötma och ta bort lite av det beska.
- tillsätt resten av grönsakerna förutom ärtorna och blanda samman.
- Tillsätt ketchup och ajvar tillsammans med kryddorna och blanda samman.
- Häll över det varma vattnet, blanda och låt koka upp.
- Sänk sedan värmen till medelvärme och låt puttra tills morötterna och potatisen är färdigkokta men väldigt fasta. Ca 15-20 minuter beroende på hur stora tärningarna är.
- Tillsätt ärtorna och låt koka upp tills ärtorna blivit lite mörkare i färg och är färdigkokta.
- Smaka av med salt och njut!