Ni har efterfrågat vegetariska recept och här kommer ett otroligt gott! Vegetarisk grasak! Det är en matig vegetarisk ärtgryta med mycket smaker!

För 4 personer:

  • 3 normalstora potatisar tärnade
  • 2 tärnade morötter
  • 1 hackad lök (fin/grovhackad, gör efter egen smak)
  • 1 tärnad röd paprika
  • 4 dl ärtor
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 0,75 dl ajvar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vegeta
  • salt vid behov
  • 1 msk olja till stekning
  • ca 1-1,25 l kokande vatten

Gör så här:

  1. Fräs lök och paprika i en kastrull med olja tills det fått lite färg.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek tillsammans med grönsakerna för att få fram lite sötma och ta bort lite av det beska.
  3. tillsätt resten av grönsakerna förutom ärtorna och blanda samman.
  4. Tillsätt ketchup och ajvar tillsammans med kryddorna och blanda samman.
  5. Häll över det varma vattnet, blanda och låt koka upp.
  6. Sänk sedan värmen till medelvärme och låt puttra tills morötterna och potatisen är färdigkokta men väldigt fasta. Ca 15-20 minuter beroende på hur stora tärningarna är.
  7. Tillsätt ärtorna och låt koka upp tills ärtorna blivit lite mörkare i färg och är färdigkokta.
  8. Smaka av med salt och njut!