Här mina kära vänner har vi min nyaste skapelse i köket, nämligen mina kladdtosca muffins. Dessa tog ärligt talat 30 minuter att göra från att jag började tills att dem var ute ur ugnen. Förstår ni? 30 MINUTER. Summa summarum, ni måste alla testa dessa nu.

För 7-8 muffins:

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100g smält smör

För toscan:

  • 75g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210 grader varmluft eller 225 grader över och undervärme och förbered muffinsformarna. Jag brukar alltid ha några extra då det ibland skiljer sig i storlek på muffinsformarna. Så får ni ut fler än 7-8 så kan ni behöva justera tiden i ugnen lite.
  2. Smält smöret och låt svalna lite.
  3. Blanda socker och vaniljsocker med ägg, vispa inte fluffigt eller liknande, bara blanda i ungefär en minut tills det har löst sig.
  4. Sikta i mjöl, bakpulver, kakao och salt.
  5. Häll i smöret och blanda till en jämn smet.

Ställ åt sidan en liten stund och förbered under tiden toscan

  1. Häll i alla ingredienser förutom kokosen i en kastrull och koka upp.
  2. Låt småkoka i 3-4 minuter eller tills färgen på smeten ändrats till lite mörkare och lite tjockare.
  3. Häll i kokosen och rör om, låt sjuda i 1-2 minuter.

Sammanställningen:

  1. Rör om kladdkakesmeten, och fördela ut den i 7-8 muffinsformar. Det får inte nå hela vägen upp till kanten utan ungefär hälften av formen.
  2. Skeda ut lika mycket tosca i varje muffins på mitten.
  3. In i ugnen och grädda i ca 7-10 minuter. Toscan ska ha fått en fin karamellig färg på toppen som ni ser på bilden. I min ugn tog det 8,5 minuter men med facit i hand hade jag gräddat dem 30 sek-1 min mindre.
  4. Låt svalna lite innan ni äter då toscan blir omänskligt kokhet.
  5. Sen njut!