En riktigt god och snabb efterrätt med rabarber! Jag använde mig av färdig smördeg så det går jättesnabbt!
Du behöver:
- 1 paket smördeg
- 1 stor stjälk rabarber (ca 70-100g)
- 0,5 tsk kanel
- 1 dl socker
- 50g smör
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Klå en plåt med bakplåtspapper och rulla ut smördegen.
- Skär rabarbern i önskad form. Jag skar mina i 5 cm bitar och delade sedan på längden.
- Häll i resterande ingredienser i en stekpanna och höj värmen till medelhög.
- När smöret smält, ha i rabarbern och låt stekas ihop i 2-3 minuter.
- Lägg ut rabarbern i önskat mönster men lämna ungefär 4-5 cm deg på alla sidor.
- Vik in/rulla in sidorna av smördegen så att du får en kant runt hela galetten.
- Häll över resterande smör och sockerblandning över rabarberbitarna.
- Grädda i ugnen tills den fått fin färg, ca 15-20 minuter.
- Låt svalna lätt, pudra med florsocker och servera med vaniljsås/vaniljvisp!