En riktigt god och snabb efterrätt med rabarber! Jag använde mig av färdig smördeg så det går jättesnabbt!

Du behöver:

  • 1 paket smördeg
  • 1 stor stjälk rabarber (ca 70-100g)
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 dl socker
  • 50g smör
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Klå en plåt med bakplåtspapper och rulla ut smördegen.
  3. Skär rabarbern i önskad form. Jag skar mina i 5 cm bitar och delade sedan på längden.
  4. Häll i resterande ingredienser i en stekpanna och höj värmen till medelhög.
  5. När smöret smält, ha i rabarbern och låt stekas ihop i 2-3 minuter.
  6. Lägg ut rabarbern i önskat mönster men lämna ungefär 4-5 cm deg på alla sidor.
  7. Vik in/rulla in sidorna av smördegen så att du får en kant runt hela galetten.
  8. Häll över resterande smör och sockerblandning över rabarberbitarna.
  9. Grädda i ugnen tills den fått fin färg, ca 15-20 minuter.
  10. Låt svalna lätt, pudra med florsocker och servera med vaniljsås/vaniljvisp!