Här har vi alltså en snabb lövbiff med asiatiska smaker. Jag älskar detta! Delvis för att det är så enkelt att göra, men också för att det inte smakar enkelt. Det smakar som att det har fått puttra länge. Luring! Detta går att fixa ihop på nolltid!
För 4 personer:
- 600 g strimlad lövbiff
- 1 grön skivad paprika
- 250g champinjoner (halverade eller skivade, baserat på smaksak)
- 1 stor skivad lök eller 2 små
- 6 rivna vitlöksklyftor
- 3 msk maizena
- 1-2 msk svampsoya (beror på smak här också)
- 1,5 msk sweet chili sås
- 1 tsk lökpulver
- salt vid behov
- ca 3-4 dl vatten (börja med 3)
- 3 msk olja till stekning
Gör så här:
- Sätt stekpannan på hög värme och låt den bli varm.
- Under tiden, maizenan på din lövbiff och blanda runt så att alla köttbitar får det på sig.
- Tillsätt sedan oljan, och häll i köttet i två omgångar och stek. Detta är för att pannan inte ska kylas ner och köttet ska börja släppa vätska och ”koka”.
- Ta ut köttet när det fått lite färg och inte är rosa. Detta steg ska bara ta max en minut. Det kommer att tillagas lite till med såsen så vi vill inte att det ska bli segt.
- Efter att köttet är uttaget på tallrik, släng i alla grönsaker förutom vitlök och stek i 3-4 minuter på hög värme.
- Tillsätt vitlöken och stek i någon sekund bara, 5-10 sekunder.
- Häll sedan på vattnet i pannan och rör om .
- Tillsätt alla kryddorna, och såserna. Alltså svampsoya, sweet chili sås, lökpulver och rör om. Låt koka upp.
- Tillsätt därefter köttet i och låt puttra tillsammans i 2-3 minuter.
- Smaka av, salta av vid behov, red av och njut av snabb lövbiff med asiatiska smaker!