Ibland är det skönt att laga något enkelt, bekant och snabbt, vad passar då lika bra som en snabb chili con carne? Inte mycket tycker jag! Här kommer min version av det.
För 4 portioner:
- 250g nötfärs
- 380g små vita bönor
- 2 medelstora lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1,5 msk grillkrydda
- 1 krm cayennepeppar (valfritt)
- 1 tsk lökpulver
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 2 msk tomatpure
- 1 dl tomatketchup
- 3 dl ris
- 1 tsk kalvfond
- vatten
Gör såhär:
- Koka upp vatten.
- Hacka upp lök och riv vitlöken.
- Fräs köttfärsen på medelhög värme och tillsätt löken.
- Tillsätt vitlöken.
- Sätt riset på kokning.
- Tillsätt kryddorna i köttfärsen, och blanda.
- Lägg in tomatpurén och stek till den tillsammans med köttfärsen.
- Tillsätt ketchupen, kalvfonden och vattnet. Låt koka upp.
- Tillsätt grädde och låt koka i någon minut.
- Lägg i bönorna och koka upp tills allt är uppvärmt.
- Servera och njut av en otroligt god och snabb chili con carne.

