En otroligt god och snabb bakpotatis med kyckling curry röra. Ni vet när man är sjukt sugen på bakpotatis och så ska den vara i ugnen i typ två timmar? Nej inte här. Den är så sjukt god och löjligt snabb att göra. Det tycker jag att ni ska testa, NU! Tricket för att denna ska gå snabbare är just att man tillagar den i micron och inte i ugnen. Man kortar ner tillagningstiden otroligt mycket.

Om man vill göra den lite extra lyxig tycker jag att man ska lägga i lite smör i potatisen precis när man skurit upp den, och låta det smälta. Därefter har man i röran, alltså MUMS!

För 2 portioner behöver du:

2 bakpotatisar
1 kycklingbröst
0,5 röd paprika
0,5 grön paprika
2 msk currypulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1,5 dl créme fraîche
2,5 msk majonnäs

Gör såhär:

  1. Nagga potatisen med en gaffel.
  2. Sätt därefter in en potatis i taget i micron på 5 minuter, sedan vänder du potatisen och kör i 3 min till.
  3. Hacka efter det kycklingen och paprikan i små tärningar
  4. Stek på hög värme med kryddorna utom saltet tills kycklingen är genomstekt.
  5. Lägg i kycklingen och paprikan i en skål och lägg i majonnäsen och blanda runt.
  6. Tillsätt crème fraîchen och salta.
  7. Skär därefter ett kryss i bakpotatisen och dela klyftorna lite.
  8. Häll i röran och servera din bakpotatis med kyckling curry röra!

Glöm inte följa min Instagram!

Är du sugen på fler snabba recept hittar du dem här!