Denna tomatpasta med flankstek åt jag första gången i Bosnien, på min första semester med min man. Därför platsar den på en speciell plats i mitt hjärta. Jag har lagt så mycket energi på att återskapa den, för att jag vill återuppleva känslan och matglädjen jag fick när jag åt detta för första gången. Nu har jag recept på den till er.
För 4 personer:
- 300g pasta
- 400g flankstek
- 1 lök
- 1 gul eller röd paprika
- 400g krossade tomater
- 1,5 dl ketchup
- 1,5 tsk vitlökspulver
- 1 tsk finhackad basilika
- 1,5 dl vatten
- 1,5 tsk salt
- salt till pastavattnet
- lite matolja till stekning
Gör såhär:
- Börja med salta flanksteken rikligt på varje sida och stek den till en medium rare. Cirka 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme.
- Lägg därefter åt sidan och låt den vila under tiden du gör resten.
- Koka upp pastavattnet och salta rikligt (som havet)
- Skiva därefter paprikan och löken ganska tunt, ca 0,5 cm.
- Använd stekpannan där du stekt köttet och tillsätt lite mer olja (Ca 1 msk) och sätt på hög värme.
- Tillsätt pastan i det kokande vattnet och låt koka tills det är al denté. 1-2 minuter mindre än anvisningarna.
- Lägg därefter i löken och paprikan och fräs i ca 3 minuter.
- Häll i dem krossade tomaterna, vattnet , ketchupen, vitlökspulvret och saltet.
- Låt puttra under tiden pastan kokar.
- Under tiden, skär upp flanksteken i tunna skivor, ca. 0.5 cm.
- Lägg därefter i köttbitarna och köttsaften som kommit ur när du skurit det ner i såsen. Låt puttra i 2-3 minuter.
- Lägg över pastan som är kokt till al denté i såsen.
- Låt puttra igen i 1-2 minuter och servera din tomatpasta med flankstek!
Glöm inte följa mig på Instagram!
Är du sugen på ett annat gott pastarecept utan tomatsås? Kika på min krämiga kycklingpasta här!

