Denna kaka är så otroligt saftig och god att man har svårt att tro det. Men den är luftig samtidigt som den smälter i munnen. Match made in heaven? Yes.
För 1 bundtform/sockerkaksform
- 4 ägg
- 3 dl socker
- 4.5 dl mjöl
- 1 dl olja (raps)
- 1 dl vispgrädde
- 100g vit choklad
- ca 150g hallon
- 1 msk vanillinsocker
- 2 tsk bakpulver
Gör så här:
- Värm vispgrädden i micro eller kastrull till precis innan kokpunkt. Ta av från värmen. Bryt i den vita chokladen och låt stå i 2-3 minuter innan du rör om och ihop allt till en slät sås. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
- Smöra formen rikligt. Gör man inte detta så fastnar kakan, så snåla inte!
- Vispa ägg och socker poröst.
- Häll i mjölet och bakpulvret och vik försiktigt samman smeten så den blir slät.
- Häll i chokladblandningen och oljan i smeten och för om försiktigt.
- Häll smeten i formen och lägg på hallonen på toppen, dem kommer att sjunka ner lite under bakningens gång.
- Tillaga tills en sticka kommer ut lätt smulig. För min ugn tog det ca 16-17 minuter. Men börja kolla efter 15.
- Låt svalna nästan helt innan du vänder formen upp och ner och njuter av kakan!