Här har vi alltså pasta med ost och skinksås, precis som i skolan. Hur gott som helst och man gick alltid och tog en portion till!

För 4 personer behöver du:

  • 180g strimlad rökt skinka/kalkon
  • 400g spaghetti
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjöl
  • 3,5 msk olja
  • 2 dl riven ost
  • 1,5 tsk salt
  • Lite matolja för stekning.

Gör såhär:

  1. Koka upp pastavattnet och salta rikligt.
  2. Låt sedan din pasta koka enligt anvisning. Vi gillar vår al denté så jag kokar min 1-2 minuter mindre än förpackningen säger.
  3. Stek därefter till din strimlad skinka/kalkon i 2-3 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt oljan och mjölet och stek tillsammans i 2-3 minuter.
  5. Häll över mjölken och vispa kontinuerligt så att det inte bildas klumpar.
  6. Häll därefter i grädden, saltet och osten och rör om tills osten smält.
  7. Smaka sedan av med mer salt vid behov och häll i lite mer mjölk om såsen blir för tjock.
  8. Servera därefter din pasta med ost och skinksås!

Glöm inte följa mig på Instagram!