Här har vi alltså pasta med ost och skinksås, precis som i skolan. Hur gott som helst och man gick alltid och tog en portion till!
För 4 personer behöver du:
- 180g strimlad rökt skinka/kalkon
- 400g spaghetti
- 7 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk mjöl
- 3,5 msk olja
- 2 dl riven ost
- 1,5 tsk salt
- Lite matolja för stekning.
Gör såhär:
- Koka upp pastavattnet och salta rikligt.
- Låt sedan din pasta koka enligt anvisning. Vi gillar vår al denté så jag kokar min 1-2 minuter mindre än förpackningen säger.
- Stek därefter till din strimlad skinka/kalkon i 2-3 minuter på medelvärme.
- Tillsätt oljan och mjölet och stek tillsammans i 2-3 minuter.
- Häll över mjölken och vispa kontinuerligt så att det inte bildas klumpar.
- Häll därefter i grädden, saltet och osten och rör om tills osten smält.
- Smaka sedan av med mer salt vid behov och häll i lite mer mjölk om såsen blir för tjock.
- Servera därefter din pasta med ost och skinksås!

