Nutellafyllda pannkakstoast.. ja Varför doppa bröden i ägg när man kan kan doppa dem i pannkakssmet? Alltså detta är en helt ny nivå!
För 3 st toast:
- 0,75dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl mjöl
- 6 skivor bröd
- 2 msk nutella per 2 bröd
- florsocker att sikta över
- olja och smör att steka i
Gör såhär:
- Skär bort kanterna på bröden
- Bre på 2 msk nutella på hälften av brödskivorna, var noga med att lämna i alla fall 1 cm av kanten utan nutella.
- Lägg den andra brödskivan på och lämna åt sidan lite.
- blanda ägg med mjölet, vaniljsockret och hälften av mjölken. När du fått en slät smet lägg i andra hälften av mjölken och blanda till en slät och tjockare pannkakssmet.
- Värm en stekpanna och lägg i olja och klick smör precis innan du ska börja steka. Tänk att oljan ska täcka botten men behöver inte vara en tjock hinna över stekpannan.
- Doppa bröden försiktigt i smeten och lägg direkt ner i stekpannan.
- Stek på alla sidor på medelhög och pudra med florsocker när dem är färskt stekta!
- Njut av nutellafyllda pannkakstoast!