Nutellafyllda pannkakstoast.. ja Varför doppa bröden i ägg när man kan kan doppa dem i pannkakssmet? Alltså detta är en helt ny nivå!

För 3 st toast: 

  • 0,75dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker 
  • 1,5 dl mjöl 
  • 6 skivor bröd 
  • 2 msk nutella per 2 bröd
  • florsocker att sikta över 
  • olja och smör att steka i 

Gör såhär: 

  1. Skär bort kanterna på bröden
  2. Bre på 2 msk nutella på hälften av brödskivorna, var noga med att lämna i alla fall 1 cm av kanten utan nutella.
  3. Lägg den andra brödskivan på och lämna åt sidan lite. 
  4. blanda ägg med mjölet, vaniljsockret och hälften av mjölken. När du fått en slät smet lägg i andra hälften av mjölken och blanda till en slät och tjockare pannkakssmet. 
  5. Värm en stekpanna och lägg i olja och klick smör precis innan du ska börja steka. Tänk att oljan ska täcka botten men behöver inte vara en tjock hinna över stekpannan. 
  6. Doppa bröden försiktigt i smeten och lägg direkt ner i stekpannan. 
  7. Stek på alla sidor på medelhög och pudra med florsocker när dem är färskt stekta! 
  8. Njut av nutellafyllda pannkakstoast!