För 8 stora bitar (jag använde en 20×20 form):

  • 2 ägg
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl kakao
  • 125g smör
  • 2 dl mjöl
  • 100g färskost
  • 1 äggula
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 0.5 paket oreos

Gör såhär:

  1. Smält smör med choklad på spisen på låg värme.
  2. Tillsätt kakao när det smält halvvägs.
  3. Låt svalna
  4. Sätt ugnen på 180 grader
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Häll i chokladblandningen och mjölet. Blanda försiktigt.
  7. Blanda sedan snabbt ihop färskost, vaniljsocker, florsocker och äggula i en skål.
  8. Häll halva smeten i bakplåtspapperklädd form, dela oreosen i 4 bitar (varje kaka i 4 bitar) och sprid ut smulorna jämnt över smeten. Häll över resten av browniesmeten så det täcker kakbitarna (alla måste inte vara täckta)
  9. Klicka ut cheesecake smeten jämnt över hela smeten och dra lite lätt med en tandpetare runt på toppen så att det bildas ett lätt swirl mönster.
  10. Grädda i ugnen mellan 17-25 min beroende på ugn. Kakan ska röra sig lite lite när man skakar lätt på formen. Min hade jag i ugnen i 20 minuter.
  11. Låt svalna innan ni skär i den. VIKTIGT. Har varit för ivrig för många gånger, då rinner allting ut och det blir inte bra. Gott men inte det man vill ha. Så låt den vila i minst en timme i alla fall!