För 8 stora bitar (jag använde en 20×20 form):
- 2 ägg
- 200 g mjölkchoklad
- 2 dl socker
- 0,5 dl kakao
- 125g smör
- 2 dl mjöl
- 100g färskost
- 1 äggula
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk florsocker
- 0.5 paket oreos
Gör såhär:
- Smält smör med choklad på spisen på låg värme.
- Tillsätt kakao när det smält halvvägs.
- Låt svalna
- Sätt ugnen på 180 grader
- Vispa ägg och socker poröst.
- Häll i chokladblandningen och mjölet. Blanda försiktigt.
- Blanda sedan snabbt ihop färskost, vaniljsocker, florsocker och äggula i en skål.
- Häll halva smeten i bakplåtspapperklädd form, dela oreosen i 4 bitar (varje kaka i 4 bitar) och sprid ut smulorna jämnt över smeten. Häll över resten av browniesmeten så det täcker kakbitarna (alla måste inte vara täckta)
- Klicka ut cheesecake smeten jämnt över hela smeten och dra lite lätt med en tandpetare runt på toppen så att det bildas ett lätt swirl mönster.
- Grädda i ugnen mellan 17-25 min beroende på ugn. Kakan ska röra sig lite lite när man skakar lätt på formen. Min hade jag i ugnen i 20 minuter.
- Låt svalna innan ni skär i den. VIKTIGT. Har varit för ivrig för många gånger, då rinner allting ut och det blir inte bra. Gott men inte det man vill ha. Så låt den vila i minst en timme i alla fall!