När man får till riktigt gott ris känner jag i princip att det räcker att bara äta det. Håller ni med? Testa detta receptet på kycklingklubbor med smaksatt ris. Så gott att man kan föräta sig på det!

För 4 personer:

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 lök
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 msk grillkrydda
  • 3 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl matolja (jag tog rapsolja)
  • 4 dl jasminris (vi gillar mycket ris, annars ta 3 dl)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk kycklingfond/1 kycklingbuljong-tärning
  • 2 msk ketchup

Gör såhär:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Jag har varmluft på men över och undervärme fungerar också.
  2. Skär en lök i mindre skivor
  3. Olja in kycklingklubborna
  4. Krydda med 2 tsk paprikakrydda, 1 tsk vitlökspulver, 2 tsk lökpulver, 1 msk grillkrydda och 3 krm cayennepeppar.
  5. Gnugga in kryddorna i kycklingen.
  6. Ta den kryddade oljan som runnit av kycklingen och blanda med löken.
  7. Lägg ner löken på botten av en form, jag använde en ganska stor som ni kan se på bilderna.
  8. Lägg kycklingen på löken och sätt in i ugnen i ca 30-45 minuter eller tills innertemperaturen är 82 intill benet, köttsaften är genomskinlig.
  9. Koka under tiden upp vatten och tillsätt 2 msk tomatpuré, 2 msk ketchup och 2 tsk kycklingfond i vattnet.
  10. Koka riset i det smaksatta vattnet tills det är färdigt och häll av resterande vatten. Vi använder Uncle Bens ris då vi älskar det. Kokar ni ris i riskokare/kastrull så att vattnet ska dunsta av kan jag ge guide på hur jag kokar vattnet i ett annat inlägg.
  11. När kycklingklubborna och riset är klart, ta ut kycklingklubborna ur formen.
  12. Tillsätt det kokta riset i formen
  13. Blanda runt med smakerna från kycklingen samt den nu mjuka löken.
  14. Placera ut kycklingen på riset och njut!