Krämig kycklingpasta… Detta är en av mina populäraste recept, och jag förstår verkligen varför. Krämigheten i såsen och smakerna från kryddorna och grönsakerna passar ihop på ett så bra sätt att man nästan inte tror att det är sant. Men det är det. Jag rekommenderar verkligen denna pasta, den funkar också otroligt bra till matlåda.
För 4 personer:
- 300g tagliatelle
- 2 kycklingbröst
- 1 paprika
- 1 lök
- 1,5 msk grillkrydda
- 1 tsk vegeta
- 1 tsk lökpulver
- 3 krm vitlökspulver
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl cremé fraiche
- matolja till stekning
Gör såhär:
- Skär kycklingen i bitar
- Tärna paprikan och hacka löken
- Koka upp pastavattnet, ha i rikligt med salt. Vattnet ska smaka som havet.
- Börja steka kycklingen tillsammans med lök i lite olja
- Krydda med vegeta, och grillkrydda, lökpulver och vitlökspulver.
- När kycklingen fått lite färg, tillsätt paprikan och stek i 2-3 minuter.
- Koka pastan al dente. (Tills den har lite tuggmotstånd kvar)
- Tillsätt matlagningsgrädde och créme fraiche och låg puttra i någon minut tills såsen tjocknat lite.
- För över pastan från det kokande vattnet till pastan och släng runt i såsen. Ju mer luft du får in i pastasåsen desto krämigare blir det.
- Njut av en krämig kycklingpasta.
Hej!
Tror du det blir lika gott om man har pasta vid sidan av eller måste man hälla i den i såsen?