Det här receptet på krämig chorizopasta är magiskt. Min man älskar lite starkare mat. Så detta receptet skapade jag till honom men det visade sig att jag älskar den lika mycket som honom!

För 4 portioner behöver du:

  • 400g fusilli
  • 2 chorizokorvar
  • 1 stor lök
  • 250g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl cremé fraiche
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk sweet chili sås
  • 0.5 tsk grillkrydda
  • salt

Gör såhär:

  1. Börja med att koka upp pastavatten. Salta rikligt, ca 1 msk.
  2. Ta av skinnet på chorizon och skär i mindre bitar
  3. Finhacka löken och skiva champinjonerna.
  4. Sätt ner pastan i det kokande vattnet.
  5. Börja stek chorizon i en medelvarm stekpanna.
  6. När korven är genomstekt, ta ut den ur stekpannan och tillsätt löken och champinjonerna i stekpannan.
  7. När löken mjuknat och vätskan försvunnit ur svampen, tillsätt chorizon igen, tillsammans med grillkrydda, sweet chili sås och ketchup.
  8. Stek allt tillsammans i en kort stund, en halv minut bara. Slå sedan över grädden och créme fraichen.
  9. Låt puttra och salta efter smak.
  10. Ta ut pastan från det kokande vattnet och tillsätt i såsen.
  11. Smaka av, och njut av en riktigt krämig chorizopasta!

Är du inte sugen på just chorizopasta så hittar du receptet på min krämiga kycklingpasta här!