Dag tre i veckans snabba middagar. En god korv stroganoff, enkel att göra, smakrik och passar perfekt till matlådan. Varje klassisk korv stroganoff görs med falukorv, vilket ni så klart kan använda i detta receptet också. Men vi använder alltid kycklingkorven Poli. Det är en kycklingkorv från Balkan som vanligtvis används som pålägg men också i matlagning. Detta är en rätt vi väldigt ofta gör i hemmet och aldrig tröttnar på. Jag rekommenderar att testa att göra receptet med poli då det är en helt annan fantastisk smak.

För 4 personer:

  • 500g poli/falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 0.75 dl ketchup
  • 1 tsk grillkrydda
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk svampsoya
  • 1 msk olja för stekning
  • ev 1 msk hackad persilja

Gör såhär:

  1. Börja först med att finhacka löken och skära korven i strimlor.
  2. Stek korven på medelhög värme tills den börjar få lite färg
  3. Tillsätt löken och stek tillsammans tills löken mjuknat.
  4. Tillsätt därefter tomatpurén och stek tillsammans i en minut ungefär så försvinner beskheten.
  5. Tillsätt ketchupen och rör om.
  6. Häll i matlagningsgrädden och kryddorna.
  7. Låt det därefter koka samman i 3-4 minuter.
  8. Smaka av, salta lite till vid behov och servera därefter med kokt ris!

Är du sugen på ett annat gott recept som inte tar lång tid att göra? Kika på min snabba krämiga pasta här!

Glöm inte att följa mig på Instagram!