Detta är enligt mig den bästa smörgåstårtan som finns. Jag kallar den Cookaholics smörgåstårta. Varför? Jag har inte varit ett stort fan av smörgåstårtorna med räkor, som är fyllda med fruktblandningar och andra fyllningar. Men denna har jag ätit hela min barndom och älskat den. Nu vill jag att ni också ska känna dessa fantastiska smakerna och njuta som jag och min familj gör. I slutet så tipsar jag även om hur jag tänker när jag dekorerar min smörgåstårta för att få den så fin som möjligt.
För 6 personer:
– 1 limpa skivat vitt bröd (t.ex formfranska)
– 5 dl créme fraîches
– 2,5 dl vispgrädde
– 6 ägg
– 300g valfria pålägg (vi använde kalkon)
– 1,5 msk italiensk salladskrydda
– 0,5 dl majonnäs
– Salt vid behov
– Ca 200-300g pålägg för att klä tårtan.
– Valfri garnering (t.ex: rullat pålägg, gurka, tomat, vindruvor, kiwi, sallad)
Gör så här:
1. Skär av kanterna på brödet.
2. Vispa vispgrädden (lättvispad) och koka dina ägg (hårdkokta)
3. Häll i creme fraichen i skålen med vispgrädden och tillsätt majonnäs och salladskryddan.
4. Blanda såsen och smaka av. Tillsätt salt och mer salladskrydda vid behov.
5. Hacka äggen och påläggen (inte dem för garnering)i bitar och lägg i en skål.
6. Lägg 3 dl av såsen åt sidan och blanda resten med påläggen och äggen.
7. Börja med att sätta ihop smörgåstårtan, 1/3 av brödet på botten, sedan hälften av röran. Därefter åter igen 1/3 av brödet och resten av röran. Sedan den sista delen av brödet på.
8. Använd den såsen du ställt åt sidan och bre på runt hela tårtan så att det täcker allt bröd.
9. Lägg på påläggen på sidorna och toppen av tårtan och dekorera.
10. Låt stå över natten innan servering. (Viktigt!)
11. Njut, av en riktigt god smörgåstårta, Cookaholics smörgåstårta!
Tips för att dekorera smörgåstårtan.
– Börja alltid med att lägga en inte för tjock men inte för tunn hinna sås runt smörgåstårtan så att påläggen fastnar bra. Om påläggen överlappar varandra så kan man ta en dutt av såsen så fastnar dem på varandra.
– Börja dekorera med kruksalladen om ni vill ha det som på mitt foto. Den lägger en fin och maffig bas för resten av toppingarna.
– Börja med dem större dekorationerna som tar mer plats. T.ex äggen, kiwi, physallis och fyll sedan ut med smådetaljerna, typ som strimlad morot, körsbärstomater, gurkrosor, vindruvor.
– Använd färsk dill lite överallt, det är en jättefin dekoration som lyfter mycket.
– Var inte jättenoga med placeringen på allt, oftast flyter det ihop jättebra i slutändan!
Lycka till!
❤️❤️❤️❤️
Hej fina recept.
Htjela te pitati vilken kalkon använde du i smeten?
Ha det fint
/ IRMA
Hej! Tack så mycket!😍 Jag använde mig av vanligt kalkonpålägg! ☺️