Denna kaka är så otroligt saftig och god att man har svårt att tro det. Men den är luftig samtidigt som den smälter i munnen. Match made in heaven? Yes.

För 1 bundtform/sockerkaksform

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 4.5 dl mjöl
  • 1 dl olja (raps)
  • 1 dl vispgrädde
  • 100g vit choklad
  • ca 150g hallon
  • 1 msk vanillinsocker
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Värm vispgrädden i micro eller kastrull till precis innan kokpunkt. Ta av från värmen. Bryt i den vita chokladen och låt stå i 2-3 minuter innan du rör om och ihop allt till en slät sås. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  3. Smöra formen rikligt. Gör man inte detta så fastnar kakan, så snåla inte!
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Häll i mjölet och bakpulvret och vik försiktigt samman smeten så den blir slät.
  6. Häll i chokladblandningen och oljan i smeten och för om försiktigt.
  7. Häll smeten i formen och lägg på hallonen på toppen, dem kommer att sjunka ner lite under bakningens gång.
  8. Tillaga tills en sticka kommer ut lätt smulig. För min ugn tog det ca 16-17 minuter. Men börja kolla efter 15.
  9. Låt svalna nästan helt innan du vänder formen upp och ner och njuter av kakan!