Alltså hemmagjord kebab är fantastiskt, det är verkligen någonting man blir stolt över när det är färdigt. Du kan ha det i kebabrulle, pita, som en pommestallrik, möjligheterna är oändliga och det är ju SÅ GOTT!
För 4 personer:
- 500g nötfärs
- 1 ägg
- 1 msk spiskummin
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk finmalen svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk olja
Gör så här:
- Värm ugnen på 200 grader över och undervärme.
- Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta köttet väl. Vi vill att det ska bli en slät kött”smet”.
- Forma köttet till en rundare köttfärslimpa och lägg i aluminiumfolie.
- Lägg köttfärslimpan i en ugnsform och tillaga i ungefär 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Man kan även förbereda köttfärslimpan dagen innan och låta vara i kylen över natten så har man bara skivandet och tillbehören kvar dagen efter!
- När det svalnat helt, använd en kniv för att skära så tunna skivor som det går av kebaben för att få den klassiska strimlorna. Tänk på att skära lite på en sida, sen rotera hela tiden för att få jämna storlekar på skivorna men det blir också enklare att arbeta limpan då.
- Stek på skivorna i omgångar på hög värme i en stekpanna för att få den klassiska ytan och servera!