I samarbete med Plivit Trade har jag gjort en av dem godaste rörorna jag vet, nämligen Ruska salata. Denna sidorätt är perfekt att ha nu till påsk, men vi har den ofta när vi vill lyxa till det lite, så som på nyår, bajram etc. Häng med så gör vi den tillsammans!
För en normalstor skål (ca 4 personer):
- 4 hårdkokta ägg
- 2 normalstora morötter
- 1 dl ärtor
- 4 cm Brajlovic Bosanski Sudjuk
- 5 cm kycklingkorv
- 2 dl majonnäs
Gör så här:
- Tärna morötterna i små kuber och koka dem i 5 minuter i rikligt med vatten. Efter 5 minuter, tillsätt ärtorna och låt koka i ytterligare 4-5 minuter.
- Sila av vattnet och låt svalna vid sidan.
- Tärna under tiden sudjuk, kycklingkorv, och ägg, och tillsätt i en skål.
- Häll i dem avsvalnade grönsakerna och blanda tillsammans med majonnäsen.
- Smaka av och njut! Detta går jättebra att göra dagen innan eller två dagar innan och ha redo att servera!


Ååååååååååh underbart. Denna röra gjorde min mamma alltid och jag bara älskade den. Hon gick bort för 3 år sen och jag har inte ätit den sen dess. Nu kan jag iaf gör den själv. Tack så mycket.