Här har vi en riktig goding, något man bara kan slänga in i ugnen och njuta av en timme senare, inget pill, inget röra runt, bara stoppa in i ugnen och låta det sköta sig självt. Hur fantastiskt?

För 4 portioner

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 skivad gullök
  • 1 msk currypulver
  • 1 tsk vegeta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk maizena

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform tillsammans med löken.
  3. Ringla över oljan på kycklingen och strö därefter på alla kryddor. Blanda runt väl så att kycklingen är välkryddad.
  4. Sätt in i ugnen och stek i ca 35 minuter. Ta därefter ut kycklingklubborna och häll på matlagningsgrädden som du blandat med maizenan och sätt in i ugnen igen i 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 82-85 grader intill benet.
  5. Ös på med såsen och servera med dina favorittillbehör. Hos oss blev det ris med curry och och en tomat och mozarellasallad!

Glöm inte följa mig på Instagram!