Jag fick frågan om vad jag skulle välja om jag bara fick äta en rätt i resten av mitt liv. Då insåg jag till slut att det är detta. Panerade pannkakor fyllda med en god fyllning av curry kyckling, majs, rökt ost och creme fraîches är min favoriträtt i världen. Serveras med min vitkålssallad och det är så klockrent det kan bli. Jag önskar verkligen från djupet av mitt hjärta att ni testar denna för att det är SÅ gott. Pannkakorna kan man göra dagen innan, likaså fyllningen, så kan man bara rulla ihop och panera dagen efter. TESTA! 🙏🏼😍

För 4 personer:

Pannkakorna:

  • 3 ägg
  • 4,5 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 3 krm salt
  • rapsolja till stekning

Fyllningen:

  • 2 kycklingbröst
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk currykrydda
  • 2 små burkar majs (140g/burk)
  • 0,5 dl riven rökt ost (vanlig går också jättebra)
  • 2,5 dl creme fraîches

Panering:

  • 3 ägg
  • 3,5 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • olja för panering

Gör så här:

  • Blanda smeten till pannkakorna. Börja med att vispa äggen lätt med ungefär hälften av mjölken.
  • Tillsätt mjölet och saltet, vispa till en klumpfri smet och blanda sedan i resten av mjölken.
  • Stek tunna pannkakor (ca 0,75-1 dl per pannkaka beroende på stekpannan) på medelhög värme i en normalstor stekpanna, ställ sedan åt sidan.
  • Tärna kycklingfilén i små bitar och stek tillsammans med hälften av curryn och hälften av saltet tills det är genomstekt. Häll sedan i en bunke och låt svalna lite.
  • Häll i majsen, resten av kryddorna, osten och creme fraichen i bunken, blanda om till en jämn fyllning.
  • Fyll pannkakorna på sättet jag visar i videon till höger och ställ åt sidan.
  • Förbered paneringsstationerna: använd tre djupa tallrikar och vispa ägg lätt i ena, häll mjöl i andra och ströbröd i tredje.
  • Sätt stekpannan på medelhög värme och häll i ca 1-2 cm olja på botten.
  • Rulla pannkakan först i mjölet, sedan i äggen och sedan i ströbrödet.
  • Panera tills dem är gyllenbruna på alla sidor.
  • Servera med lite creme fraîches på toppen och min vitkålssallad! 😍