Gulasch är något som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Det är en sorts comfort food för mig och jag tröttnar aldrig på det. Detta är enligt mig och min familj världens godaste gulasch! Jag hoppas ni också tycker det! 😍

För 4 personer behöver du:

  • 500 g grytbitar av nöt/kalv
  • 2 msk olja
  • 1 stor lök 
  • 1 röd paprika 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 stor morot 
  • 1 tsk kalvfond
  • 0,5 msk grillkrydda
  • 0,5 dl tomatpuré 
  • 0,5 dl ketchup 
  • 0.5 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och peppar för att smaka av 
  • ev. maizena för att reda av
  • ca 7 dl vatten

Gör såhär: 

  1. Börja med att hacka alla grönsaker (Paprika, lök, vitlök, morot). Jag hackar allting i mindre bitar så det kokar sönder i gulaschen då en del i familjen inte uppskattar större grönsaksbitar. 
  2. Salta grytbitarna med ca 0,5 tsk salt och fräs dem därefter på hög värme i kastrull med oljan.
  3. Ta ute köttet och fräs därefter grönsakerna i samma kastrull i 1-2 minuter.
  4. Sänk värmen och lägg tillbaka köttet.
  5. Tillsätt tomatpurén och låt den stekas med köttet och grönsakerna. 
  6. Tillsätt därefter ketchupen, fonden och kryddorna och rör om. 
  7. Häll på vattnet och låt koka upp. När det kokat upp, sänk värmen och låt det småputtra tills köttet är mört. Detta brukar ta mellan 1-3 timmar beroende på köttet. Tillsätt vatten då och då om vätskenivån blir för låg och såsen blir för tjock. Det reds ändå av i slutet. 
  8. När köttet börjar bli mört, smaka av, red av vid behov och njut av världens godaste gulasch!