När man får till riktigt gott ris känner jag i princip att det räcker att bara äta det. Håller ni med? Testa detta receptet på kycklingklubbor med smaksatt ris. Så gott att man kan föräta sig på det!
För 4 personer:
- 4 kycklingklubbor
- 1 lök
- 2 tsk paprikakrydda
- 1 tsk vitlökspulver
- 2 tsk lökpulver
- 1 msk grillkrydda
- 3 krm cayennepeppar
- 0,5 dl matolja (jag tog rapsolja)
- 4 dl jasminris (vi gillar mycket ris, annars ta 3 dl)
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk kycklingfond/1 kycklingbuljong-tärning
- 2 msk ketchup
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 200 grader. Jag har varmluft på men över och undervärme fungerar också.
- Skär en lök i mindre skivor
- Olja in kycklingklubborna
- Krydda med 2 tsk paprikakrydda, 1 tsk vitlökspulver, 2 tsk lökpulver, 1 msk grillkrydda och 3 krm cayennepeppar.
- Gnugga in kryddorna i kycklingen.
- Ta den kryddade oljan som runnit av kycklingen och blanda med löken.
- Lägg ner löken på botten av en form, jag använde en ganska stor som ni kan se på bilderna.
- Lägg kycklingen på löken och sätt in i ugnen i ca 30-45 minuter eller tills innertemperaturen är 82 intill benet, köttsaften är genomskinlig.
- Koka under tiden upp vatten och tillsätt 2 msk tomatpuré, 2 msk ketchup och 2 tsk kycklingfond i vattnet.
- Koka riset i det smaksatta vattnet tills det är färdigt och häll av resterande vatten. Vi använder Uncle Bens ris då vi älskar det. Kokar ni ris i riskokare/kastrull så att vattnet ska dunsta av kan jag ge guide på hur jag kokar vattnet i ett annat inlägg.
- När kycklingklubborna och riset är klart, ta ut kycklingklubborna ur formen.
- Tillsätt det kokta riset i formen
- Blanda runt med smakerna från kycklingen samt den nu mjuka löken.
- Placera ut kycklingen på riset och njut!


Trackbacks/Pingbacks