Mina magiska (och SUPERENKLA) biffar i krämig svampsås är definitivt det ni ska äta till middag idag om ni inte bestämt er än. Få ingredienser, otroligt lätta att göra en vardag och kan serveras med allt från kokt potatis, klyftpotatis, ris, ja det som passar er bäst helt enkelt. P.S SUPERGOTT till matlåda dagen efter, smakar likadant!
För 4 personer:
– 500g nötfärs
– 250 g champinjoner
– 1 msk potatismjöl/maizena
– 1 msk aromat
– 4 dl matlagningsgrädde
– 1 dl creme fraiche
– 1 msk svampsoja
– Salt
– 1 msk matolja för stekning
Gör så här:
1. Börja med att blanda nötfärsen med potatismjölet/maizenan och aromaten.
2. Forma till en limpa, plasta in och låt stå i kylskåpet i 10-15 minuter.
3. Förbered under tiden svampen. Skiva och ställ åt sidan.
4. Blanda creme fraiche, matlagningsgrädde och soja i en skål.
5. Ta ut limpan och skiva i ca. 1 cm stora skivor.
6. Värm en stekpanna på medelvärme och stek biffarna tills dem är genomstekta.
7. Ta ut biffarna ur stekpannan och stek svampen i samma stekpanna tills vätskan kommit ur dem samt att dem har fått lite färg.
8. Sätt tillbaka biffarna tillsammans med svampen.
9. Häll över såsen och låt puttra i 3-4 minuter.
10. Servera med potatis, ris eller pasta.


När ska man ha i Aromaten?
Vaniljsocker är lite starkare i smak så då räcker 1 msk! ☺️
Vad menar du vaniljsocker 😳?
Punkt 1 🙂