Detta är en otroligt god och enkel mjölkchoklad cheesecake som serveras i glas. Tar inte alls lång tid att göra och imponerar garanterat på gästerna!
För 6 personer:
2,5 dl vispgrädde
100g mjölkchoklad
200g färskost
1,5 dl florsocker
12 digestive kex
Gör så här:
- Börja med att värma din grädde för cheesecaken tills den nästan kokar. Häll över på din 100g choklad och låt stå i 3-4 minuter. Rör sedan om tills chokladen är smält i grädden. Ställ in chokladgrädden i kylen tills den är helt nerkyld. Ca 3-4 h.
- Ta ut den kalla chokladgrädden och vispa tills fast grädde.
- Vispa färskosten med florsockret och vik försiktigt samman färskostblandningen och chokladgrädden.
- Krossa dina digestive kex och smula 1/3 i botten på dina glas.
- Spritsa/klicka ut 1/3 av din cheesecake på kexen i glasen.
- Lägg över den 2/3 av dina smulor på cheesecaken.
- Upprepa processen tills du har 3 lager cheesecake och 3 lager kex.
- Kyl i minst 3-4 h. Helst över natten!