För 10 stora bollar eller 20 normalstora:

  • 8 dl havregryn
  • 200g rumsvarmt smör
  • 2 msk kaffe
  • 3 msk kakao
  • 3 dl florsocker
  • 3,5 msk oboy
  • 1 krm salt
  • 1,5 msk mjölk
  • kokos, pärlsocker, strössel eller kakao för att rulla.

Gör såhär:
– Börja med att mala ner dina havregryn till ett mjöl.
– Vispa florsocker och smör fluffigt. (Ca 10 min med elvisp)
– Tillsätt kakao och oboy i smöret och fortsätt vispa tills det är jämnt fördelat.
– Tillsätt kaffet, saltet, mjölken, och dem malda havregrynen. Blanda tills det blir en jämn smet.
– Lägg in smeten i kylskåpet i 15 minuter så den får hårdna till lite.
– Ta ut och rulla till bollar, rulla i valfri topping. Njut direkt eller lägg i kylskåpet för lite fastare konsistensen.