I betalt samarbete med och reklam för Oatly
För 4 personer:
- 400g pasta
- 250g skivade champinjoner
- 1 tärnad röd paprika
- 5 rivna/pressade vitlöksklyftor
- 1 hackad lök
- 1 finhackad jalapeno (valfritt)
- 5 dl havregrädde
- 2 dl havre-fraiche (t.ex iMat Fraiche)
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk grillkrydda
- olja för stekning
Gör så här:
- Koka pastan al denté.
- Sätt en stekpanna med höga kanter/kastrull på medelhög värme.
- Häll i champinjonerna och fräs tills vätskan avdunstat och dem fått lätt med färg.
- Tillsätt resterande grönsaker och stek i 3-4 minuter på medelhög värme tills löken mjuknat/fått lite färg och likaså med paprikan.
- Tillsätt alla kryddor och stek i 20-30 sekunder.
- Tillsätt havregrädde och havrefraiche och låt sjuda på medelhög värme tills såsen tjocknat. Tar ungefär 5-10 minuter.
- Tillsätt den kokta pastan, rör om och servera!