I betalt samarbete med och reklam för Oatly
För 4 personer:

  • 400g pasta
  • 250g skivade champinjoner
  • 1 tärnad röd paprika
  • 5 rivna/pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad lök
  • 1 finhackad jalapeno (valfritt)
  • 5 dl havregrädde
  • 2 dl havre-fraiche (t.ex iMat Fraiche)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk grillkrydda
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Koka pastan al denté.
  2. Sätt en stekpanna med höga kanter/kastrull på medelhög värme.
  3. Häll i champinjonerna och fräs tills vätskan avdunstat och dem fått lätt med färg.
  4. Tillsätt resterande grönsaker och stek i 3-4 minuter på medelhög värme tills löken mjuknat/fått lite färg och likaså med paprikan.
  5. Tillsätt alla kryddor och stek i 20-30 sekunder.
  6. Tillsätt havregrädde och havrefraiche och låt sjuda på medelhög värme tills såsen tjocknat. Tar ungefär 5-10 minuter.
  7. Tillsätt den kokta pastan, rör om och servera!