Här har vi ett vitlöksbröd som slår alla frusna, alla man köper färdiga, alla man får på restaurang. Denna är MAGI och jag tror verkligen att ni kommer älska den!
För 4-6 personer:
- 1 limpa oskivat bröd, jag tog ett grekiskt lantbröd från ICA.
- 200g rumsvarmt smör
- 2 vitlökshuvuden
- 1 msk hackad persilja
- 0,5 tsk salt
- 1 msk olivolja/rapsolja
- 0.5 tsk salt till vitlöken
Gör så här:
- Börja med att säga ugnen på 175 grader.
- Skär av toppen av vitlökshuvudena, skala alltså inte eller något utan skär av så att man kan se insidan av alla klyftor.
- Lägg dem ner på en bit aluminiumfolie med den öppna delen uppåt.
- Häll på oljan och 0,5 tsk av saltet, stäng igen knytet med aluminiumfolie och sätt in i den förnärmad ugnen i en halvtimme.
- Under tiden, förbered resten av ingredienserna till vitlökssmöret och dela brödet på längden.
- När vitlöken är klar, ta ut den ur ugnen och låt den stå i foliepaketet i ca 5-10 minuter till. Var försiktig så du inte bränner dig! Höj nu ugnen till 200 grader varmluft.
- Tryck ut vitlöken ur skalet ner i smöret genom att trycka på sidorna av vitlökshuvudet.
- Blanda allt till en röra och bre på jämnt på brödhalvorna.
- Tillaga i ugnen tills vitlöksbrödet fått önskad färg, för mig tog det ca 15-17 minuter tills hela brödet var gyllene.
- Njut!