Denna är trampa mig på lilltån och kalla mig Berta-god. Alltså jag är BESATT? Jag äter knappt fisk, bara panerad torsk och stekt/ugnsbakad lax men detta är typ min favoriträtt just nu? Helt SINNES!
För 4 personer:
- 4 torskfileer
- 500g kokt potatis
- 1 äggula
- 0,25 dl vispgrädde
- 0,5 tsk salt
- 50g smör
- 3 msk mjöl
- 1 fiskbuljongtärning
- 2,5 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 tsk salt
- 2 msk hackad dill
- 2 msk citronjuice
- 2 krm vitpeppar
- 3 msk vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll i vetemjölet.
- Stek vetemjölet i smöret på medelvärme i ca 1 minut.
- Häll i mjölken, grädden, fiskbuljong, citronjuice, dill, salt (0,5 tsk) och vitpeppar.
- Blanda till potatisen, mosa potatis och häll i vispgrädde (0,25dl) äggulan, salt (0,5 tsk).
- Lägg torskfiléerna i botten på en ugnsform.
- Häll över såsen över fisken.
- Spritsa/klicka ut potatisen runt kanterna på formen.
- Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt svalna i 10-15 minuter och njut!