Denna är trampa mig på lilltån och kalla mig Berta-god. Alltså jag är BESATT? Jag äter knappt fisk, bara panerad torsk och stekt/ugnsbakad lax men detta är typ min favoriträtt just nu? Helt SINNES!

För 4 personer:

  • 4 torskfileer
  • 500g kokt potatis
  • 1 äggula
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 50g smör
  • 3 msk mjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk citronjuice
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll i vetemjölet.
  2. Stek vetemjölet i smöret på medelvärme i ca 1 minut.
  3. Häll i mjölken, grädden, fiskbuljong, citronjuice, dill, salt (0,5 tsk) och vitpeppar.
  4. Blanda till potatisen, mosa potatis och häll i vispgrädde (0,25dl) äggulan, salt (0,5 tsk).
  5. Lägg torskfiléerna i botten på en ugnsform.
  6. Häll över såsen över fisken.
  7. Spritsa/klicka ut potatisen runt kanterna på formen.
  8. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
  9. Låt svalna i 10-15 minuter och njut!