Nej men nu nu, världens godaste cinnabons coming at you. Detta är något av det GODASTE ja jag använde caps lock för det är SÅ viktigt att ni förstår hur gott detta är. Detta är som en karamellig kanelbulle, som är typ mjukare än moln och lite smått kletig inombords av det karamelliserade sockret tillsammans med smöret.. Ja ni hör ju. Inte nog med det så är den toppad av en krämig och len frosting? Men HALLÅ? Är det dags att baka denna nu? Ja, herregud ja.
Det viktigaste att få fram med allt detta är att det är inte svårt att göra. Jag personligen har försökt att göra både med fördeg, rumstempererade ingredienser och lååång jästid men det blir. inte. lika. bra för mig. Så jag delar med mig av lite mindre hacks i detta receptet som jag använder för mina degar och det blir lika bra varje gång. Läs igenom hela receptet till slutet, för längst ner på sidan finns mina tips! Låt oss nu göra världens godaste cinnabons.
För en 30×40 form (vilken form man har är valfritt, man kan ta runda springformar, eller två mindre formar. Det beror lite på hur tjockt man skär dem)
Till bullarna:
- 4 dl ljummen mjölk
- 50 g jäst (eller 14g torrjäst)
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 11 dl vetemjöl
- 150g rumstempererat smör
Till fyllningen:
- 200g rumstempererat smör
- 2.5 dl ljust muscavadosocker
- 2 msk kanel
Till frostingen:
- 200g rumstempererad färskost
- 150g rumstempererat smör
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Vi börjar med degen.
- Häll din ljumna mjölk och sockret i en bunke.
- Smula därefter i din jäst och rör om tills det lösts upp.
- Tillsätt vaniljsocker, 7 dl av mjölet och arbeta ihop till en jämn smet. Antingen i köksassistent eller för hand.
- När du sedan fått en smet, tillsätt dina ägg, resten av ditt mjöl och blanda ihop till en lite kletig deg.
- Klicka därefter i ditt rumstempererade smör och arbeta degen i minst 10 minuter på låg hastighet i maskin eller 15 minuter för hand. Är degen forfarande lite kletig när du jobbar för hand, strö lite mjöl på arbetsytan (inte för mycket), om du jobbar i köksassistent låt den vara lite kladdigare till utbakningen.
- Stjälp därefter ut degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel med ungefär 0.5-1 cm tjocklek.
- Bre ut ditt rumstempererade smör som du ska ha i fyllningen, strö över ditt muscavadosocker och din kanel jämnt över degen.
- Rulla ihop degen ganska tätt, så att du inte får lösa bullar. Det är viktigast att man snurrar dem ganska tight i början, då brukar resten reda sig.
- Jag fick ut 12 stycken stora bullar. Så efter att jag hade rullat ihop min, så delade jag den på mitten, och sedan mitten igen. Det lämnade mig med fyra bitar som jag sedan delade i 3 st vardera = 12 stora bullar.
- Sprid ut dem på en form så att du har i alla fall 2 cm mellan varje bulle.
- Täck över med plastfolie och låt jäsa i 30-45 minuter.
- Medan det jäser, sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 220 grader över och undervärme)
- Ta av plasten och grädda därefter dem i ugn tills dem fått en fin och jämn färg. Det tog mig ca. 17 minuter i min ugn men håll koll på att alla bullar ska ha fått en fin gyllenbrun färg och jäst ihop fint.
- Ta ut formen och låt det svalna medan du gör frostingen.
- Vispa ihop smör, färskost, florsocker och vaniljsocker i ca 2-3 minuter till en krämig och slät frosting.
- Bre därefter på det på dem ljumna bullarna.
- Njut av världens godaste cinnabons!
Tips som förenklar det för mig i köket när jag blir sugen på att baka, och vill att det ska gå snabbare:
– Riv smöret på rivjärn så blir det rumstempererat fortare.
– Förvärm ugnen till 40 grader, stäng av när du börjat rulla dina bullar så är det ett lite varmare klimat som gör att bullarna jäser fortare.
Glöm inte följa mig på Instagram!
Sugen på att baka mer? Kika in här!
Den ska jag baka🥰
Du är verkligen duktig🙏
Magiskt😋😋👌👌👌👏🏻👏🏻👏🏻❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Denna ska jag baka imorgon!!!🥳❤️
Förstår inte riktigt tipset med ugnen, ska man jäsa dom i ugnen eller är det bara att man ska få det lite varmare i köket? 🥰
Om du förvärmer din ugn på 40 grader och stänger av den någon minut innan du sätter in bullarna. Då är den generella temperaturen runt bullarna högre och det hjälper dem att jäsa lite fortare. 🙂
Tipset med ugnen innebär att ugnen får en lite varmare temperatur än köket, så jag jäser mina i den avstängda ugnen. Då jäser dem fortare! 🙂
Ser smarrigt ut! Men heter det inte cinnabun? Som i ordet engelska ordet “bun”? CinnabOn låter som godis
Tack snälla! 🙂 Själva namnet på efterrätten är Cinnabon. Det är den amerikanska versionen på våra kanelbullar så dem döpte det till Cinnabons. Detta är min take på dem 🙂
Alltsåååå snälla det godaste jag ätit! Tack för bästa receptet 😋😋👌🔥
Åh vad roligt att du gillade dem! 😀
Låter helt fantastiska. Ska testa att baka dessa i helgen. Men ska dom bara jäsa 1gång?
Dem ska bara jäsa en gång, smidigt va?😍
Helt okej men amerikanerna har bästa receptet på dessa.
Hur förvarar man sen bullarna med frostingen på bäst?
Med tanke på att det är färskost på, så förvarar man dem i kylskåpet efter att dem svalnat. Plasta in med folie så att dem inte torkar eller ha tätslutande lock på om det går. Sen inför servering igen brukar jag lägga in dem i micron i 10 sekunder så blir dem som nybakta igen!
Använde mig av matlådor o satte i kylen!
Domblev supergoda, hade dock velat få ut mer fyllning eftersom jag fick ut 18st även fast dom blev gigantiska😨😂
Om man använder torrjäst, ska man tänka på nåt speciellt då?
Kan man ersätta muscovadosockret till fyllningen med annat socker? Som till exempel strösocker eller Farinsocker? ♥️
Hej!
Det går bra att ersätta med farinsocker! <3
Helt okej.
Den godaste vi ätit, och kommer att baka dem idag igen såååå goda omg 🤩🤩😍😍
Går det att frysa in dom med frosting?
Jag har faktiskt inte testat att frysa med frosting, risken är att den inte har samma konsistens när den tinar. Så jag rekommenderar alltid att frysa utan frosting. Men om du testar får du gärna återkomma med hur det blev 🙂
Hej! Testade du att frysa med frosting?
Idag ska jag baka dessa underbara bullar🙏❤️
HEEEEEELT AMAZING! Dessa bullar är farligt goda. Godaste bullarna jag ätit!