Nej men nu nu, världens godaste cinnabons coming at you. Detta är något av det GODASTE ja jag använde caps lock för det är SÅ viktigt att ni förstår hur gott detta är. Detta är som en karamellig kanelbulle, som är typ mjukare än moln och lite smått kletig inombords av det karamelliserade sockret tillsammans med smöret.. Ja ni hör ju. Inte nog med det så är den toppad av en krämig och len frosting? Men HALLÅ? Är det dags att baka denna nu? Ja, herregud ja.
Det viktigaste att få fram med allt detta är att det är inte svårt att göra. Jag personligen har försökt att göra både med fördeg, rumstempererade ingredienser och lååång jästid men det blir. inte. lika. bra för mig. Så jag delar med mig av lite mindre hacks i detta receptet som jag använder för mina degar och det blir lika bra varje gång. Läs igenom hela receptet till slutet, för längst ner på sidan finns mina tips! Låt oss nu göra världens godaste cinnabons.

För en 30×40 form (vilken form man har är valfritt, man kan ta runda springformar, eller två mindre formar. Det beror lite på hur tjockt man skär dem)

Till bullarna:

  • 4 dl ljummen mjölk
  • 50 g jäst (eller 14g torrjäst)
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 150g rumstempererat smör

Till fyllningen:

  • 200g rumstempererat smör
  • 2.5 dl ljust muscavadosocker
  • 2 msk kanel

Till frostingen:

  • 200g rumstempererad färskost
  • 150g rumstempererat smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

Vi börjar med degen.

  1. Häll din ljumna mjölk och sockret i en bunke.
  2. Smula därefter i din jäst och rör om tills det lösts upp.
  3. Tillsätt vaniljsocker, 7 dl av mjölet och arbeta ihop till en jämn smet. Antingen i köksassistent eller för hand.
  4. När du sedan fått en smet, tillsätt dina ägg, resten av ditt mjöl och blanda ihop till en lite kletig deg.
  5. Klicka därefter i ditt rumstempererade smör och arbeta degen i minst 10 minuter på låg hastighet i maskin eller 15 minuter för hand. Är degen forfarande lite kletig när du jobbar för hand, strö lite mjöl på arbetsytan (inte för mycket), om du jobbar i köksassistent låt den vara lite kladdigare till utbakningen.
  6. Stjälp därefter ut degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel med ungefär 0.5-1 cm tjocklek.
  7. Bre ut ditt rumstempererade smör som du ska ha i fyllningen, strö över ditt muscavadosocker och din kanel jämnt över degen.
  8. Rulla ihop degen ganska tätt, så att du inte får lösa bullar. Det är viktigast att man snurrar dem ganska tight i början, då brukar resten reda sig.
  9. Jag fick ut 12 stycken stora bullar. Så efter att jag hade rullat ihop min, så delade jag den på mitten, och sedan mitten igen. Det lämnade mig med fyra bitar som jag sedan delade i 3 st vardera = 12 stora bullar.
  10. Sprid ut dem på en form så att du har i alla fall 2 cm mellan varje bulle.
  11. Täck över med plastfolie och låt jäsa i 30-45 minuter.
  12. Medan det jäser, sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 220 grader över och undervärme)
  13. Ta av plasten och grädda därefter dem i ugn tills dem fått en fin och jämn färg. Det tog mig ca. 17 minuter i min ugn men håll koll på att alla bullar ska ha fått en fin gyllenbrun färg och jäst ihop fint.
  14. Ta ut formen och låt det svalna medan du gör frostingen.
  15. Vispa ihop smör, färskost, florsocker och vaniljsocker i ca 2-3 minuter till en krämig och slät frosting.
  16. Bre därefter på det på dem ljumna bullarna.
  17. Njut av världens godaste cinnabons!

Tips som förenklar det för mig i köket när jag blir sugen på att baka, och vill att det ska gå snabbare:
– Riv smöret på rivjärn så blir det rumstempererat fortare.
– Förvärm ugnen till 40 grader, stäng av när du börjat rulla dina bullar så är det ett lite varmare klimat som gör att bullarna jäser fortare.

Glöm inte följa mig på Instagram!

Sugen på att baka mer? Kika in här!