Nu ni, dem absolut godaste amerikanska pannkakorna jag vet, här kommer dem. Det är så här.. Jag har testat otroligt många recept på amerikanska pannkakor men INGET recept har liksom träffat den ömma punkten i hjärtat, så jag ändrade taktik, jag ändrade tillvägagångssätt i receptet, bytte ut ingredienser och mått tills jag kände en “mitt i prick” känsla. Och detta är riktiga mitt i prick, ömma punkten pannkakor!
För 12 pannkakor
- 6 dl mjöl
- 4 msk socker
- 1,5 tsk salt
- 1 msk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 5,5 dl mjölk
- 125 g smör
- 2 äggulor
- 2 äggvitor
Gör såhär:
1. Börja med att smälta smöret och ställ åt sidan lite.
2. Häll alla torra ingredienser i en bunke och rör runt så att allt är fördelat.
3. Separera äggulorna från äggvitorna.
4. Börja med att hälla i äggulorna och smöret i mjölkblandningen, vispa lätt tills det är fördelat.
5. Häll mjölksmeten i mjölblandningen och rör runt försiktigt tills allt är okej fördelat. Små bitar med smör eller någon liten mjölklump gör inte mycket.
6. Häll i äggvitan i smeten och rör runt försiktigt tills den är inblandad.
7. Ställ smeten åt sidan i 20-30 minuter.
8. Värm en stekpanna på medelvärme.
9. Klicka i en bit smör, när den bubblar häll i 1 dl smet åt gången. (1 dl smet – 1 pannkaka)
10. Stek tills ovansidan börjar bubbla lite lätt.(om färgen är för mörk när du vänder, sänk värmen lite) Vänd sedan och stek i ca 1 minut på andra sidan innan den är färdig.
11. Upprepa med resten av pannkakorna och njut!