Jag fullkomligt avgudar klepe och det är något av det godaste jag vet. Klepe är som små bosniska ravioli fyllda med köttfärs. Jag väljer att servera dem med en vitlöksyoghurt och paprikasmör. Här kära vänner är klepe pasta, en sjukt god pasta för när man är sugen på klepe men inte orkar forma alla små bitar utan vill att det ska gå snabbt!
För 4 personer:
- 400g valfri pasta
- 300 g nötfärs
- 1 finhackad lök
- 1,5 tsk vegeta
- 0.5 tsk finmalen svartpeppar
- 1 msk rapsolja
För såserna:
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 4 pressade/rivna vitlöksklyftor
- 150g smör
- 1 tsk paprikapulver
- Blanda alla ingredienser till köttfärsen (lök, vegeta, peppar, nötfärs) och stek i olja tills köttet är genomstekt och har fått lite färg.
- Koka upp din pasta tills den är al denté.
- Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen (vitlök, yoghurt, mjölk, salt) och ställ åt sidan.
- Smält smöret på medelvärme i stekpanna, och när det är smält, stäng av plattan och häll i paprikapulvret.
- Servera genom att lägga pasta på botten, därefter köttfärs, yoghurtsås och avsluta med att ringla över paprikasmör. Kära vänner detta är magiskt!
Mums! Måste testas