Denna efterrätt var sjukt god och förvånansvärt enkel att göra!

för 6 personer:

  • 1 paket mariekex
  • 2 förpackningar vaniljvisp
  • 2 bananer
  • 4 msk muscavodosocker/farinsocker
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Skiva bananerna i ca 0,5 cm tjocka skivor
  2. Smält smöret och ha i sockret. Låt smöret smälta ihop med sockret.
  3. Häll i dem skivade bananerna och höj till medelhög värme. Låt dem stekas lite lätt i sockerblandningen och vänd efter ca 1 minut. Stäng därefter direkt av plattan och låt dem stå och svalna.
  4. Vispa vaniljvispen och krossa kexen.
  5. Varva sedan efterrätten i glas med kex, vaniljvisp, och banan tills glaset är fyllt!
  6. Låt gärna stå i kylen i minst 30 minuter innan servering för att kexen ska bli lite mjuka och fuktiga.
  7. Njut!