Det är ju favoritsåsen hos så många, skolans kalla fisksås som man fick till den sprödbakade torsken. Det är ju en av dem rätterna man jublade över när man såg på matsedeln!
Jag har testat många olika, men jag minns att min dillsås var slät, och dem jag testade var inte släta. Så jag fick skapa min egen, pilla med olika mängder ingredienser tills den satt där! Och nu kan jag lova att den sitter där. Svårt att förklara lyckan av att veta att jag faktiskt kan äta den goda skolmaten hemma själv. Wie!
För 4 personer:
- 5 dl gräddfil
- 7 msk majonnäs
- 4 msk hackad dill
- 1 msk citronjuice
- salt efter smak (ca 0.5 tsk)
- 1 tsk socker
- ev lite grädde om lösare konsistens önskas!
Gör såhär:
- Blanda alla ingredienser i en skål (börja med 0,5 tsk salt och smaka av, tillsätt sedan lite i taget tills du fått önskad sälta) och låt stå till i 10-15 minuter i kylen innan servering.
- Njut av skolans kalla fisksås!