Kan vi ta en sekund och skåda denna skönhet? Detta är en under-tårta som är så saftig att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Hur gör man den då? Jo häng med så får ni se hur lätt det är!

Morotskakan

6 ägg
5 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1,5 msk bakpulver
3 tsk malen kanel
2.5 dl neutral olja – jag använde rapsolja
5 normalstora finrivna morötter

Glasyren

300g smör
300g färskost
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk kanel

Gör såhär:

Botten:

  1. Börja med att ta ut smöret och Philadepliaosten så att det kommer ner i rumstemperatur.
  2. Skala och riv morötterna på den fina sidan på rivjärnet.
  3. Kläck i äggen i en bunke, tillsätt sockret och vispa tills det är fluffigt. (Då menar jag att när du tror att du är färdig, vispa 5 minuter till. Smeten ska vara nästan vit.)
  4. Sätt ugnen på 160 grader och klä en rund springform med bakplåtspapper med höga kanter. Alltså att bakplåtspappret är dubbelvikt och går ovanför kanten på springformens kant. Annars kan man även klä två formar med bakplåtspapper men då påverkas också gräddningstiden.
  5. Sila i dem torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel) och vik i ingredienserna. Använd inte elvisp längre utan helst en slickepott eller liknande.)
  6. Vik försiktigt i dem rivna morötterna och rapsoljan.
  7. Häll i smeten i formen/formarna och grädda i ca 30-40 minuter vid en hög springform och kanske runt 20 minuter för 2 springformar. Kolla, när en sticka kommer ut lite smulig så är den klar. (allt varierar beroende på ugn så håll koll på kakan.)
  8. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

Glasyren:

  1. Börja med att vispa rumstempererat smör i köksassistent eller med elvisp i ca 3-4 minuter.
  2. Tillsätt 0,5 dl florsocker åt gången och låt maskinen köra igenom sockret och fluffa till sig i ca en minut åt gångerna. Häll även i vaniljsockret och kanelen här.
  3. Börja hälla i Philadelphiaosten lite i taget (tänk att dela förpackningen i fyra omgångar) så att det inte blir för mycket på en gång.
  4. Låt assistenten/dina superstarka armmuskler jobba igenom hela glasyren i 2-3 minuter.

Sammanställning

  1. Bre på halva glasyren på en svalnad kaka.
  2. Lägg på andra botten.
  3. Dekorera som du önskar med resterande frosting, jag klädde min lite lätt och spritsade ut lite detaljer.
  4. Använd sil för att pudra över kanel över kakan (valfritt)
  5. Låt kylas i kylskåp i minst 2 timmar innan den avnjuts så att frostingen hinner sätta sig lite. Ta ut ca 10-15 minuter innan servering.
  6. Njut av världens godaste tårta.