Utöver cevape så är detta en klassiker för Balkan grill, nämligen pljeskavica. En stor smakrik hamburgare som serveras i lepinja (stenungsbakat bröd). Denna blev MAGISK.

För 4 personer:

  • 400g nötfärs
  • 1 riven gullök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk paprikapulver/chilipulver
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 3 msk kolsyrat vatten

Tillbehör:

  • Chornichons
  • Surkål
  • Lök
  • Tomat
  • Ajvar
  • Majonnäs
  • Sallad
  • Lepinje/somun bröd

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till köttet och forma till fyra stora hamburgare, gör dem ganska tunna då dem krymper ihop lite vid tillagning.
  2. Plasta in burgarna och låt stå medan du förbereder tillbehören. Alla tillbehör nämnda ovan hade jag i mina men du kan själv välja precis det du vill och tycker om. Detta är bara hur dem ätits nere i juggan!
  3. Tillaga dina pljeskavice antingen i stekpanna eller på grill i 2-3 minuter på vardera sida på medelvärme och servera i bröden med dina favorittoppings!