Utöver cevape så är detta en klassiker för Balkan grill, nämligen pljeskavica. En stor smakrik hamburgare som serveras i lepinja (stenungsbakat bröd). Denna blev MAGISK.
För 4 personer:
- 400g nötfärs
- 1 riven gullök
- 3 rivna vitlöksklyftor
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- 0,5 tsk paprikapulver/chilipulver
- 0,25 tsk bikarbonat
- 3 msk kolsyrat vatten
Tillbehör:
- Chornichons
- Surkål
- Lök
- Tomat
- Ajvar
- Majonnäs
- Sallad
- Lepinje/somun bröd
Gör så här:
- Mixa alla ingredienser till köttet och forma till fyra stora hamburgare, gör dem ganska tunna då dem krymper ihop lite vid tillagning.
- Plasta in burgarna och låt stå medan du förbereder tillbehören. Alla tillbehör nämnda ovan hade jag i mina men du kan själv välja precis det du vill och tycker om. Detta är bara hur dem ätits nere i juggan!
- Tillaga dina pljeskavice antingen i stekpanna eller på grill i 2-3 minuter på vardera sida på medelvärme och servera i bröden med dina favorittoppings!