Här har vi en riktigt god och krämig cheesecake! Detta är en fryst cheesecake så den smakar som en god och krämig glasstårta och cheesecake samtidigt! Perfekt för sommaren!
För en rund form på ca 23 cm i diameter:
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 200g färskost
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1,5 paket oreos
- Separera äggulan från äggvitan.
- Vispa äggvitan fluffigt till en fast konsistens. Viktigt att skålen och redskapen är rena!
- Vispa vispgrädden till en fastare grädde (inte för mycket, då blir det smör!)
- Krossa oreokexen till så små smulor som möjligt. Jag använde matberedare för att få en så smulig konsistens som möjligt.
- Vispa äggula tillsammans med socker, 1/3 av oreo kexen och vaniljsocker.
- Vik ihop alla ingredienser försiktigt. Vispa inte utan blanda lugnt tills allt är ihopblandat.
- Tryck ut resterande oreosmulor i botten på formen och tryck ner det så det är platt och jämnt överallt.
- Häll i cheesecake smeten och in i frysen i minsrt 4-5 timmar. Gärna över natten!
- Ta ut 5-10 minuter innan servering på sommaren om det är varmt, men gärna 15-20 minuter innan om det är kyligt klimat.