För 1 stor plåt (serverar ca 6 personer)
- 1 kg kycklingben
- 1 kg kycklingvingar
- 1 kg potatis (delad på mitten)
- 3 lökar (halvor)
- 800g förkokta majskolvar (2 paket)
- 500g champinjoner
- 2 röda paprikor (halvor)
- 250g körsbärstomater
- 1,5 msk vegeta
- 2 msk grillkrydda
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 1 vitlök (hela, inte en klyfta) (skalade)
- 1 dl rapsolja
- 1 tsk maizena
Sås att doppa/hälla över:
- 100 g smält smör
- 0,5 tsk paprikapulver
- 5 rivna/pressade/finhackade vitlöksklyftor
- 0,25 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll all kyckling och alla grönsaker tillsammans med oljan och kryddorna samt tomatpurén på en plåt. Blanda väl tills allt fått olja och smak på sig.
- Täck med aluminiunfolie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta därefter ut plåten och lägg in alla grönsaker förutom potatis, majs, och champinjoner i en mixer. Tillsätt även maizenan och mixa allt till en slät smet.
- Höj ugnen till 225 grader
- Häll allt över kycklingen, potatisen, majsen och champinjonerna och använd skedar för att röra om lite lätt så att såsen hamnar över allt.
- Sätt tillbaka plåten i ugnen i ca 10-15 minuter till.
- Under tiden, förbered såsen att doppa i, blanda den hackade vitlöken med smöret och paprikapulvret och saltet.
- Ta ut plåten och låt det svalna lite innan servering, Klicka antingen ut vitlökssmöret över allt, eller ha en skål vid sidan som du doppar i. Mums!