För 1 stor plåt (serverar ca 6 personer)

  • 1 kg kycklingben
  • 1 kg kycklingvingar
  • 1 kg potatis (delad på mitten)
  • 3 lökar (halvor)
  • 800g förkokta majskolvar (2 paket)
  • 500g champinjoner
  • 2 röda paprikor (halvor)
  • 250g körsbärstomater
  • 1,5 msk vegeta
  • 2 msk grillkrydda
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vitlök (hela, inte en klyfta) (skalade)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk maizena

Sås att doppa/hälla över:

  • 100 g smält smör
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 5 rivna/pressade/finhackade vitlöksklyftor
  • 0,25 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll all kyckling och alla grönsaker tillsammans med oljan och kryddorna samt tomatpurén på en plåt. Blanda väl tills allt fått olja och smak på sig.
  3. Täck med aluminiunfolie och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Ta därefter ut plåten och lägg in alla grönsaker förutom potatis, majs, och champinjoner i en mixer. Tillsätt även maizenan och mixa allt till en slät smet.
  5. Höj ugnen till 225 grader
  6. Häll allt över kycklingen, potatisen, majsen och champinjonerna och använd skedar för att röra om lite lätt så att såsen hamnar över allt.
  7. Sätt tillbaka plåten i ugnen i ca 10-15 minuter till.
  8. Under tiden, förbered såsen att doppa i, blanda den hackade vitlöken med smöret och paprikapulvret och saltet.
  9. Ta ut plåten och låt det svalna lite innan servering, Klicka antingen ut vitlökssmöret över allt, eller ha en skål vid sidan som du doppar i. Mums!