En riktigt god köttfärssås med massa grönsaker som inte märks av i såsen. Perfekt tillfälle för att få i dem grönsakskräsna barnen lite extra vitaminer!

För 4 portioner:

  • 500g nötfärs
  • 2 finrivna morötter
  • 1 finhackad röd paprika
  • 2 normalstora finhackade gullökar
  • 5 rivna/pressade vitlöksklyftor
  • 5-6 finhackade basilikablad/ 1 tsk torkade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 tsk maizena + 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ca 5-7 dl vatten
  • 1 msk matolja till stekning

Gör så här:

  • Stek grönsakerna i en djup stekpanna/kastrull i matoljan tills dem mjuknat.
  • Tillsätt köttfärsen och låt den stekas tills den inte är rosa längre. Den ska inte få någon yta.
  • Häll i dem krossade tomaterna, ketchupen och alla kryddorna. Rör om och låt stekas ihop i 1-2 minuter,
  • Häll över vattnet och maizenablandningen, låt koka upp och sänk sedan värmen till låg/medel.
  • Låt koka i minst 30 minuter, men om du har tid, låt den koka i 2-3 timmar på låg värme (jag hade 3 av 9)
  • Njut!