En riktigt god köttfärssås med massa grönsaker som inte märks av i såsen. Perfekt tillfälle för att få i dem grönsakskräsna barnen lite extra vitaminer!
För 4 portioner:
- 500g nötfärs
- 2 finrivna morötter
- 1 finhackad röd paprika
- 2 normalstora finhackade gullökar
- 5 rivna/pressade vitlöksklyftor
- 5-6 finhackade basilikablad/ 1 tsk torkade
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk oregano
- 0,5 dl ketchup
- 2 tsk maizena + 3 msk vatten
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- 1 msk grillkrydda
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- ca 5-7 dl vatten
- 1 msk matolja till stekning
Gör så här:
- Stek grönsakerna i en djup stekpanna/kastrull i matoljan tills dem mjuknat.
- Tillsätt köttfärsen och låt den stekas tills den inte är rosa längre. Den ska inte få någon yta.
- Häll i dem krossade tomaterna, ketchupen och alla kryddorna. Rör om och låt stekas ihop i 1-2 minuter,
- Häll över vattnet och maizenablandningen, låt koka upp och sänk sedan värmen till låg/medel.
- Låt koka i minst 30 minuter, men om du har tid, låt den koka i 2-3 timmar på låg värme (jag hade 3 av 9)
- Njut!