- 250g rumsvarmt smör
- 0,5 dl olja
- 0,5 dl socker
- 1 ägg
- 3 msk creme fraiche
- 2,25 tsk bakpulver
- 6 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
Sockerlag:
- 4.5 dl socker
- 6 dl vatten
- 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser i en skål och sätt in i kylen i en kvart.
- Forma hurmasice (avlånga korvar, nästan som järpar) och lägg i en lätt smörad form, tänk på att ha en halv cm avstånd mellan dem ungefär.
- Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills dem fått en fin gyllenbrun färg över hela.
- Under tiden dem gräddas, koka upp sockerlagen och ställ åt sidan.
- Låt hurmasice svalna tills dem är ljumna och likaså med sockerlagen.
- Häll sedan försiktigt över sockerlagen i formen och låt dem suga upp sockerlagen i minst en timme innan dem avnjuts!