• 250g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl olja 
  • 0,5 dl socker 
  • 1 ägg 
  • 3 msk creme fraiche 
  • 2,25 tsk bakpulver
  • 6 dl mjöl 
  • 1 tsk vaniljsocker

Sockerlag:

  • 4.5 dl socker
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål och sätt in i kylen i en kvart. 
  3. Forma hurmasice (avlånga korvar, nästan som järpar) och lägg i en lätt smörad form, tänk på att ha en halv cm avstånd mellan dem ungefär. 
  4. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills dem fått en fin gyllenbrun färg över hela. 
  5. Under tiden dem gräddas, koka upp sockerlagen och ställ åt sidan.
  6. Låt hurmasice svalna tills dem är ljumna och likaså med sockerlagen. 
  7. Häll sedan försiktigt över sockerlagen i formen och låt dem suga upp sockerlagen i minst en timme innan dem avnjuts!