• 2 dl vatten
  • 1,25 dl socker
  • 125g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • socker för garnering

Gör så här:

  1. Koka upp vatten med socker och vaniljsocker. Ställ åt sidan.
  2. Smält smöret på medelvärme och tillsätt mjölet. Stek mjölet försiktigt tills det fått gyllenbrun färg. Det tar ca 4-5 minuter på medelvärme.
  3. Häll det varma vattnet i mjölblandningen, stäng direkt av värmen och blanda fort då det snabbt bildas en tjockare massa.
  4. Använd två skedar för att forma massan. (Tryck skedarna mot varandra med halvan mellan så bildas en oval bit som på bild.) Annars kan man rulla det i händerna och sedan doppa i socker.
  5. Garnera med valnötter om så önskas och njut! Det kan också förvaras övertäckt i kylskåpet över natten men blir godare nygjort!