Ni vet när man är sugen på lite asiatiska smaker men orkar inte stå i köket så värst länge, man vill inte pilla med mycket ingredienser, men inte heller vill man beställa. Här har vi den perfekta rätten, en enkel sweet chili och sojamarinerad lax med risnudlar. Magiskt!
För 4 personer:
- 4 laxfiléer
- 300g risnudlar
- 6 rivna/pressade vitlöksklyftor
- 3 msk rapsolja
- 4 msk svampsoya
- 0,5 dl sweet chili sås
- 1 msk sesamfrön
- salt efter smak
Gör så här:
- Börja med att sätta en stekpanna på medelvärme och hälla i 1 msk olja.
- Stek laxbitarna på båda sidorna tills dem är genomstekta. Ca 3 minuter per sida, innertemperaturen ska vara 50-55 grader.
- Sätt på vatten så det kokar och häll i nudlarna, koka 1 minut under temperaturen på paketet. Ta sedan ut och skölj i kallt vatten.
- Ta ut laxfiléerna och häll i alla ingredienser för såsen (resten av oljan, svampsoya, sweet chili sås, vitlök)
- Låt såsen koka upp och tjockna lite, vänd i laxen i såsen och häll i nudlarna.
- Blanda allt, smaka av med salt, häll på sesamfrön och njut!