Här har vi faktiskt min crispy chicken salad. Och enligt både mig och min man så är denna sallad den absolut godaste vi ätit på långa vägar. Därför tycker jag att alla borde äta den, och nu kan ni det!

För 2 personer:

  • 2 kycklingbröst
  • 3 dl panko
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 lök
  • 2 st romansallad
  • 1/4 gurka
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2.5 msk sweet chili sås
  • 3 msk vitlökspulver
  • salt
  • olja för stekning
  1. Dela kycklingfilén på längden
  2. Använd 2,5 msk vitlökspulver till att strö över kycklingen samt salta den.
  3. Vispa äggen i en djup tallrik.
  4. Lägg fram ett bakplåtspapper och häll mjöl på en sida och panko på en annan.
  5. Vänd den kryddade kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sedan i panko.
  6. Värm upp matolja så det täcker botten på en stekpanna.
  7. Stek kycklingen på båda sidor tills genomstekt
  8. Hacka upp och skölj salladen. Hyvla i löken och gurkan.
  9. Blanda dressingen till salladen, alltså creme fraiche, majonnäs, sweet chili sås, 0,5 msk vitlökspulver, och smaka av med salt.
  10. Häll i 2/3 av dressingen på salladen och blanda.
  11. Servera i skål, skär kycklingen i remsor och lägg på, samt toppa med resten av dressingen.
  12. Njut av en riktigt god crispy chicken salad.