Dessa Birria tacos slår överlägset dem vi äter som standard i Sverige, ja självklart tar dem längre tid att göra, men dem är helt magiska och något av det godaste jag ätit i mitt liv!

För 8 portioner:

  • 1kg valfritt kött, vi hade oxlägg men högrev passar också bra. Köttet ska vara i tjocka skivor eller i stora tärningar annars behöver man koka det längre
  • 3 normalstora lökar
  • 2 tomater
  • 1 röd paprika
  • 7 vitlöksklyftor
  • ca 3 msk mildare chiliflakes/gochugaru
  • 1-1,5l vatten
  • 1,5 tsk salt (salta mer vid behov)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ca 1 msk olja för brytning
  • 1 lagerblad

Tillbehör:

  • ost, lök, tomat, gräddfil, salsa etc.

Gör så här:

  • Bryn köttet och grönsakerna på hög värme i olja.
  • Tillsätt vatten, hela tomaten, hela lökarna, hel urkärnad paprika, hel skalad vitlök, salt, paprikapulver, lök och vitlökspulver, chiliflakes/gochugaru i en kastrull.
  • Låt koka upp och sänk sedan värmen till medelvärme och låt sjuda i 1 timme och 15 minuter ungefär.
  • Ta ut grönsakerna och mixa dem i en blender och häll tillbaka in i såsen och köttet. Ta bort lagerbladet.
  • Låt sjuda i ytterligare 1-2 timmar. Köttet ska falla isär när man trycker på det med en gaffel.
  • Koka upp grytan i några minuter tills såsen tjocknat.
  • Ta köttet och ”mosa” det så att du inte har hela köttbitar utan som pulled beef, häll tillbaka ner i såsen, smaka av och det är färdigt!
  • När du ska ”montera” din taco, sätt en stekpanna på medelhög värme, lägg i en skvätt olja och doppa ditt tacobröd i såsen, och sedan direkt i den heta stekpannan, ta ut en del av köttet ur såsen och lägg på brödet, häll på lite av såsen, och ost.
  • Vik över tacon och stek på båda sidorna tills det fått lite yta.
  • Servera med såsen som köttet kokat i (man brukar doppa tacon i såsen) salsa, valfria grönsaker och gräddfil hade vi också.
  • Njut av dina Birria Tacos för detta är next level!